Koncertnaptár

Július 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Zenelejátszó

Make sure you have at least Flash Player 7. If not,please download.

Partnereink

 
 
 
 
 
A kvartett PDF Nyomtatás E-mail

corpus 05A Corpus Harsona Kvartett 2001-ben alakult. Még abban az évben beneveztünk első nemzetközi versenyünkre, a 7. Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyre, Passauba ( Németország). Három hónap együttjáték után a zsűri különdíját nyertük, így könnyen megalapozhattuk repertoárunkat!

Ezt két év műhelymunka követte. Ekkor elsajátítottuk a homogén hangzást, a virtuóz játékmódot és megerősítettük hitünket a folytatásban.

2003-ban a 32. Nemzetközi Harsona Fesztivál Harsonakvartett Versenyén állhattunk először a dobogó legfelső fokán. Ugyanebben az évben szintén megnyertünk egy versenyt, Az . Philip Jones Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyen öregbítettük a magyar rézfúvós élet méltó hírét.

2004-ben ismét beneveztünk a 4.Jan Koetsier Nemzetközi HarsonakvartettVersenyre ahol szintén elnyertük az első díjat. Ezután éveken keresztül számos felkérésnek tettünk eleget. Eljuthattunk több ízben az Egyesült Államokba, Japánba több koncertmeghívást kaptunk, Egyiptomban játszhattunk és természetesen a magyarországi koncertjeink mellett Európa számos országába kaptunk meghívást. Ezekben az években készítettük el három lemezünket is, ezeket Japántólaz Egyesült Államokig a mai napig forgalmazzák.

2005-ben Michael Rath angol hangszerkészítő mester - látván sikereinket - meghívott minket Angliába és mesterhangszereivel azóta is támogat minket. Ezekben az években volt szerencsénk olyan világhírű művészekkel együtt játszani mint Brandt Attema, Steven Mead, James Morrison, Mark Nightingale.

2006-ban nekünk ítélték a Magyar Csillag-díjat valamint az Év Kamara Együttese cím is bennünket illetett meg. Kortárs magyar művek bemutatásáért két ízben kaptuk meg az Artisjus Díjat 2008-ban valamint 2011-ben.

2010-ben Passauban, Németországban megnyertük a 11. Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyt.

2012-ben első ízben rendeztük meg a Corpus Harsona Kvartett Országos Harsonaversenyt főiskolások részére. Ezt a versenyt szeretnénk évről évre megrendezni, zeneművészeti szakiskolások részére kibővíteni, valamint néhány év múlva nemzetközi szintre emelni.Szintén hosszútávú terveink között szerepel, hogy évről évre nemzetközi szólistákat invitáljuk hazánkba, hogy mesterkurzusokat tarthassanak a magyar harsonások részére. Meghívásunkra e célból járt először hazánkban 2012 tavaszán Brandt Attema harsonaművész - a két napos kurzus és az azt követő koncert páratlan sikert aratott.

Együttesünk tagjai :

  • Sütő András, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Budafoki Dohnányi Zenekar első harsonása
  • Pálinkás Péter, a Budafoki Dohnányi Zenekar tagja, a zuglói Szent István Zeneiskola tanára
  • Káip Róbert, az MR Szimfonikusok első harsonása, a Debreceni Egyetem tanára
  • Galla Ákos, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja